Polityka Prywatności

Postanowienia ogólne

1) Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady korzystania z serwisu internetowego czo.pl (zwany dalej "Serwisem"), a także określa sposoby ochrony prywatności danych osobowych użytkowników.
2) Administratorem danych osobowych użytkowników serwisu jest firma Krynski NET z siedzibą w Lublinie, ul. Sławinkowska 96 20-810 Lublin wpisana do Rejestru Działalności Gospodarczej pod numerem REGON 060226542.
3) Nie zaakceptowanie niniejszej Polityki Prywatności oznacza brak możliwości korzystania z Naszego serwisu internetowego.

Zakres zbierania danych

1) Aby użytkownik mógł w pełni korzystać z serwisu, konieczne jest założenie konta. W tym celu w ramach weryfikacji musi podać adres email na który wysyłany jest link aktywacyjny, a także datę urodzenia oraz imię lub pseudonim.
2) Serwis zastrzega sobie możliwość gromadzenia adresów IP Użytkowników, które mogą być pomocne przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin).
3) Oprócz danych wskazanych w punkcie 1 i 2, serwis zbiera również dane osób wykorzystując profilowanie poprzez wykorzystanie plików cookies.

Cel przetwarzania danych

1) Wszystkie dane użytkownika podane podczas rejestracji w serwisie będą wykorzystywane w celu komunikacji pomiędzy użytkownikiem a serwisem.
2) Przetwarzanie danych osobowych Użytkownika w innych celach niż opisane powyżej będzie możliwe wyłącznie za uprzednią zgodą Użytkownika – w tym przypadku podstawą przetwarzania danych będzie zgoda Użytkownika.
3) Zgodnie z udzielonymi zgodami podczas rejestracji lub odznaczeniu odpowiedniej opcji w panelu użytkownika (dostępny po zalogowaniu) podane dane będą przetwarzane przez serwis w ramach działań marketingowych oraz promocyjnych zgodnie z przepisami regulującymi kwestię ochrony danych osobowych.

Firmy zewnętrzne mające dostęp do danych osobowych użytkowników

1) OVH - serwerownia

Podstawa prawna przetwarzania danych

1) Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych w celu świadczenia usług jest art. 6, ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych. Przetwarzanie danych jest niezbędne do wykonania umów o świadczenie na Pani/Pana rzecz usług m.in. przypominanie hasła, informacje o nowych wiadomościach itp.
2) Przetwarzanie Pani/Pana danych w celach marketingowych będzie odbywać się na podstawie Pani/Pana dobrowolnej zgody. W przypadku braku chęci wyrażenia którejkolwiek ze zgód, prosimy o kontakt pod adresem e-mail: biuro@krynski.net

Użytkownikowi przysługują następujące prawa:

1) Prawo dostępu – każdy internauta ma prawo do wystąpienia z wnioskiem do administracji serwisu o wydanie informacji o tym czy serwis przetwarza jego dane osobowe, a jeżeli tak to z wnioskiem o uzyskaniu do nich dostępu.
2) Prawo do wprowadzania zmian – w każdej chwili użytkownik ma prawo do zmiany danych zgromadzonych w serwisie. W tym celu należy zalogować się do serwisu i zedytować dane w panelu użytkownika.
3) Prawo do bycia zapomnianym – w każdej chwili w sytuacji regulowanej przez przepisy o ochronie danych osobowych użytkownik ma prawo zażądać niezwłocznego usunięcia dotyczących go danych osobowych. Usunięcie danych jest równoznaczne z usunięciem konta w serwisie.
4) Prawo do cofnięcia zgody – w każdej chwili użytkownik ma prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych. Cofnięcie zgody jest równoznaczne z usunięciem konta w serwisie.
5) prawo przenoszenia danych do innego podmiotu
6) prawo wniesienia skargi do odpowiedniego organu ochrony danych

Z uprawnień tych można skorzystać wysyłając wiadomość email na adres biuro@krynski.net
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości dotyczących ochrony danych osobowych prosimy o kontakt na adres email biuro@krynski.net .

Jeżeli użytkownik uzna, że nie rozwialiśmy Jego wątpliwości lub odpowiedź na pytanie nie była satysfakcjonująca, fakt ten możesz zgłosić do lokalnego organu ochrony danych lub Polskiego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych („PUODO”) w Polsce.
 
 
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM